Persoonlijke begeleiding
In deze hectische, snel veranderende maatschappij worden wij continu geconfronteerd met vragen als: moet ik mee?, of wil ik mee?, of was het tot nu toe allemaal prima en ga ik zo door?
Momenteel is er veel aandacht voor ”Het nieuwe werken” . Door de opkomst van het internet, door de files, en door de veranderende inzichten ontstaat er geleidelijk een nieuwe samenleving, waarin werken, gezin en vrije tijdsbesteding niet meer afgebakende eenheden zijn, maar in elkaar overvloeien.
Mensen en organisaties willen effectiever worden,
wij willen hen daarbij helpen!
Verbeter met onze hulp uw persoonlijke resultaten!
Werken doen we allang niet meer alleen achter het bureau, de smartphone, de pad en de laptop helpen ons om permanent bezig te zijn.
De zekerheden van de wereldeconomie lijken ook op losse schroeven te komen staan. Hoe gaan wij met dit alles om? Hebben we nog overzicht? Weten we nog wat we belangrijk vinden? En wat we willen?
Hoe werkt de persoonlijke begeleiding van MentinkTC?
- Vrijblijvende kennismaking
- Terugkoppeling door middel van een voorstel
- Beslissing van u: zowel inhoudelijk als de persoon
- Uitvoering van het programma
- Evaluatie
- Eventuele follow-up
Locatie:
- Een locatie die u zelf bepaalt (reiskosten in overleg)
- Online, via Skype, of andere online diensten
Waarom coaching door Bert Mentink?
- Hij heeft een universitaire achtergrond, is analytisch sterk
- Meer dan 15 jaar ervaring in de internationale farmaceutische industrie, overheid, en gezondheidszorg
- Meer dan 10 jaar ervaring als trainer en coach
- Hij is gecertificeerd in meerdere theorieën en technieken, en
- Hij heeft een passie om mensen te helpen zich te verbeteren
Een paar voorbeelden:
(50 jarige directeur van een bouwbedrijf):
- ”Ik wil persoonlijke stabiliteit bereiken.”
- ”Ik ben zelf wel pro-actief, maar ik worstel met het gebrek aan pro-activiteit van mijn medewerkers. Ik vind het heel lastig om mensen aan te spreken op hun verantwoordelijkheid.”
- ”Ik wordt door anderen anders ervaren dan da tik denk da tik ben. Ik heb als manager geleerd om hard te zijn, maar eigenlijk ben ik een gevoelsmens.”
- ”Ik vind het nog steeds lastig om prioriteiten te stellen. De vergadering met de directie, of aandacht voor Kees…”
- ’Lastig, die werk/privé-balans. Eet ik thuis bij mijn gezin of maar weer met de klanten, want dat levert geld op.”
- “Luisteren is zo moeilijk… De decaan van de school vertelde dat mijn dochter geschikt is voor de HAVO, niet voor het VWO.”
(48 jarige manager van een bank):
- ”Hoe wil ik de komende 15 jaar mijn werk nog zo doen, dat ik er plezier in blijf houden? Ik vind het niet meer zo leuk. Doe ik wel de dingen die in lijn zijn met mijn drijfveren?"
- ”Als ik thuis kom na mijn werk ben ik uitgekakt, ik kan of wil niks meer, de volgende dag kan ik mijn bed niet uitkomen.”
- ”Ik heb het gevoel dat ik mij moet bewijzen. Maar ik ben nu ver in de 50, dat wil ik helemaal niet meer.”
- ”Op het werk zien mijn medewerkers mijn emoties niet meer. Ik ben puur zakelijk bezig.””Toch vind ik het belangrijk dat mijn collega’s mij aardig vinden. Ik zit in een keurslijf van moeten, terwijl ik wil zijn!”
Enkele referenties:
Coachingsgesprek met een andere coach:
- “Dat ik een keer aan de andere kant van de tafel heb gezeten, en dat als prettig heb ervaren, is een compliment aan jou.
- Het goede advies om er op te letten dat ik niet teveel gesloten vragen stel. Ook al weet ik hoe het komt, ik wil dat toch in de gaten houden.
- Dit was een eye opener: dat ik niet huil van verdriet, maar van ontroering. Dat is nooit eerder benoemd. Ik voel me daar veel beter bij! Grappig hoe zo’n opmerking van jou voor mij een aha moment blijkt. Dat kom ik dus ook tegen in het coachen, dat mijn terloopse opmerkingen zo’n impact hebben. Nu snap ik hoe dat werkt.”
Als werkcoach bij het UWV:
- ”… Ik wil u in ieder geval graag bedanken voor de tips en steun het afgelopen jaar. Het gaat veel beter op alle fronten! Nog anderhalve week en dan ga ik bij mijn nieuwe werkgever aan de slag! Heb er zin in.”
- “Coaching is een Kunde.
Ik ben ongewild, en voor het eerst in mijn werkleven werkeloos geworden. Ik ben noodgedwongen voor het eerst in mijn werkleven met het UWV in contact gekomen. Als coach is Bert Mentink aan mij gekoppeld.
Bert is Iemand waar ik niet alleen veel bewondering voor heb, maar ook de juiste tools en ideeën aandraagt waar je als werkzoekende daadwerkelijk iets mee kunt.
Ik heb Bert ervaren als een intuïtieve coach die niet direct druk uitoefent en een richting op duwt die je niet wilt. Hij heeft mij het gevoel gegeven een onafhankelijk coach te zijn. Tot mijn verbazing verneem ik dat Bert zijn contract aan het einde van dit jaar afloopt en niet wordt verlengd. Het zal een enorm gemis zijn. Werkzoekenden missen een coach die niet alleen begrijpt hoe het bedrijfsleven werkt maar ook de betekenis is van de ''R'' van ''realistisch'', in het woord smart niet is vergeten.
Bert is iemand die met haalbare doelen en voorstellen komt. De duidelijke uitleg, het nut en de enorme mogelijkheden van LinkedIn, is hier een tastbaar voorbeeld van. Ik maak op dit moment dankbaar gebruik van zijn advies waardoor ik enorme grote hoeveelheden werkgevers in een keer kan benaderen.
Uit persoonlijke ervaringen heb ik nog te vaak moeten vaststellen, dat er heel veel coaches zijn die te veel praten over ''wat'' en onvoldoende over ''Hoe''. Dat vooral op ''willen'' wordt gewerkt en te weinig op ''kunnen''.
Mijn dank is enorm en wens hem in zijn verdere loopbaan heel veel succes.”
(Werkzoekende)